Kalkaanslag voorkomen met een waterontharder

Aquastar s500 waterontharder haalt kalk uit het water
Aquastar S500 waterontharder haalt moeiteloos kalk uit het leidingwater

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag dan is een waterontharder de beste oplossing. Een waterontharder wordt (meestal) vlak achter de watermeter in de meterkast of waterput geïnstalleerd. Het water van het waterleidingbedrijf stroomt door de waterontharder die met een hele simpele techniek, die met een duur woord ionenuitwisseling wordt genoemd, al het kalk en magnesium uit het water haalt. Vanuit de waterontharder gaat het water, via de normale waterleiding die reeds in je huis aanwezig is, naar de douche, bad, toilet, keuken en dergelijke.

Als je vaatwasser in huis hebt, dan ben je, zonder dat je het wellicht weet, reeds vertrouwd met hard water te ontharden, want in iedere vaatwasser zit zo'n waterontharder op basis van ionenuitwisseling.

Nooit meer kalkaanslag en besparing op zeep

Wanneer je een waterontharder aanschaft zal je beloond worden met kalk vrije kranen, blinkende douche wanden, geen lelijke kalkaanslag in de toilet of bad maar ook zal je enorm veel geld kunnen besparen op het gebruik van zeep in je wasmachine en wasverzachter hoef je ook niet meer te kopen! Ook hoef je waterkokers, Senseo en Nespresso apparaten niet meer te ontkalken want er ontstaat geen kalk meer. Uiteindelijk zal je veel geld uitsparen, vooral op alle anti kalk huishoud middelen maar vooral op het wasmiddel voor de wasmachine waar je tot wel 50% op zeep kan besparen.

Met een waterontharder behoort kalkaanslag tot het verleden

kinetico essential series waterontharder
Kinetico essential series waterontharder werkt zonder stroom

Een waterontharder is een simpel apparaat die vlak achter je watermeter wordt geplaatst, meestal in je meterkast. Al het water stroomt door de waterontharder die net als de vaatwasser het kalk met onthardingszout uit het water haalt. Na de installatie hoef je maar één ding te doen: om de paar weken onthardingszout in het zoutreservoir aan te vullen, het apparaat doet alles en geruisloos zelf.

Het prettige van zo'n waterontharder is dat hij ook oude kalkafzettingen (langzaam) zal verwijderen, dus die raak je ook kwijt.

Verder lezen

Wil je meer weten over waterontharders, de voor- en nadelen? Kijk dan op waterontharderkiezen.nl

home­ >waterontharder

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie